Svetski dan zaštite prava potrošača 2023. godine

28. Mart 2023.

Povodom obeležavanja Svetskog dana potrošača, 15. marta, ove godine je upriličen događaj kojim je pažnja usmerena na rastući broj potrošača – decu.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i Tvining projektom Evropske unije „Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima“, sprovedeno je takmičenje osam beogradskih osnovnih škola. Učenički timovi, koje su činili učenici sedmih i osmih razreda, su se takmičili u poznavanju potrošačkih prava, ali i iskazali svoju kreativnost tako što su uređivali improvizovane izloge prema temama koje su unapred izabrali.

U takmičenju su učestvovale osnovne škole „Sveti Sava“, „Filip Kljajić Fića“, „Kneginja Milica“, „Jovan Popović“, „Dositej Obradović“, „Svetozar Miletić“, „Despot Stefan Lazarević“, i škola domaćin „Mihailo Petrović Alas“.

Tvining projekat EU je obezbedio nagrade za sve takmičarske timove i njihove profesore-mentore, dok je pobednički tim OŠ „Jovan Popović“ nagrađen i ulaznicama za Muzej iluzija u Beogradu za svoja takmičarska odeljenja.